Kijk jij al uit naar De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre?  | Bekijk de webversie
Luitingh-Sijthoff
maandag, 12 juni 2017
Kinderjury: Pluim van de Senaat voor Herre
Marte Jongbloed heeft met haar kinderboek De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury gewonnen. De prijs, in de leeftijdscategorie 6-9 jaar, werd gisteren uitgereikt tijdens de Kinderboekenparade in Den Haag. De Pluim gaat elk jaar naar het favoriete genomineerde kinderboek van de Senaatsleden. De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre is het kinderboekendebuut van Marte Jongbloed, met illustraties van Iris Boter.

De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre is een vrolijk kinderboek over een jongen die niets mag, maar wél avonturen beleeft. Herres vader is een paar jaar geleden verdwenen tijdens een expeditie op de Noordpool. Herres moeder is doodsbang dat ze Herre ook kwijtraakt. Daarom mag hij niet naar zwemfeestjes, door het verkeer fietsen of touwklimmen tijdens de gymles. Tot op een dag een nieuwe buurman naast Herre komt wonen, meneer Teunissen. Elke keer als hij met hem op stap gaat, beleeft Herre gevaarlijke avonturen.
De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre | Marte Jongbloed & Iris Boter | € 14,99
Meer info
Marte Jongbloed

Marte Jongbloed, de schrijfster van De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre, lijkt stiekem wel een beetje op Herres moeder, Silke. Toch heeft Marte, heel avontuurlijk, met haar man en drie kinderen een paar jaar in Jemen gewoond. Nu woont ze met haar gezin in Den Haag, geeft ze toneelles op een internationale school en schrijft ze jeugdboeken en toneelteksten. 

Iris Boter

Iris Boter maakte de prachtige illustraties bij De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre.

Iris ging na de kunstacademie als illustrator en schrijver aan de slag. Inmiddels heeft ze meer dan honderd boeken geïllustreerd - waaronder De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre - en tientallen boeken geschreven.

Verschijnt in september: De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre
Silke, de moeder van Herre, is helemaal in de ban van een vreselijke man, Wallis. Ze is zo van hem gecharmeerd dat ze nauwelijks nog op Herre let. Herre vertrouwt Wallis voor geen cent. Wat wil die walgelijke man eigenlijk van zijn moeder? Voor het te laat is moet Herre naar de Noordpool om zijn verdwenen vader te vinden. Zonder dat zijn moeder het weet, begint hij aan een gevaarlijke zoektocht. Hij kan de hulp van zijn oude buurman goed gebruiken, maar waar is meneer Teunissen gebleven? En lukt het Herre om zijn vader op tijd te vinden?
 
Marte Jongbloed schreef opnieuw een geestig verhaal over een jongen die hachelijke avonturen beleeft… al mag zijn overbezorgde moeder daar natuurlijk niets van weten!
De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre | Marte Jongbloed  Illustraties van Iris Boter
Romans Nieuws
Thrillers Agenda
Non-fictie Catalogus
Fantasy Verwacht
Kind
Jeugd
YA
Facebook   Youtube
Twitter   Instagram
 
Gegevens bijwerken
Je gegevens
Naam: vul uw gegevens aan
E-mail:
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff - Oostenburgervoorstraat 168 - Postbus 289 - 1000 AG Amsterdam
020 - 530 73 40, info@lsamsterdam.nl - KvK 33 24 6680

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff is onderdeel van Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep bv
Prijswijzigingen, tik- en spelfouten voorbehouden.