Sluit je jaar af met een fijn boek | Bekijk de webversie
Luitingh-Sijthoff
woensdag, 12 december 2018

Lieve lezers,

December is vanouds de feestmaand. Fijn voor iedereen. Maar die laatste dag, 31 december… Volgens mij heeft bijna iedereen daar last van.

Vroeger, toen ik nog een gezin met opgroeiende kinderen had, speelden we op oudejaarsavond spelletjes en keken we tv. Het was zo gezellig en spannend om af te tellen, elk jaar was het een feest. En later vierden we het met gezamenlijke vrienden. O ja, nu herinner ik me opeens mijn allerleukste jaarwisseling! Dat is alweer jaren geleden, toen we een chic diner voor veel gasten hadden gepland bij ons thuis. Maar juist die oudejaarsmiddag stak er een vreselijke storm op. De chef-kok die we inclusief eten en drinken hadden besteld kon op het allerlaatste moment niet komen… een ramp. Het enige wat ik kon bedenken was: snel, snel naar de snackbar! Toen kwamen onze gasten aan, elegant en supernetjes in hun deftige feestkleding. In plaats van vijf verrukkelijke gangen met bijpassende wijnen serveerden we patat, hamburgers, pizza’s en hotdogs. Na een moment van schrik barstte iedereen in lachen uit! We hadden een fantastische avond. Als ik er nog aan terugdenk! Een dame in haar prachtige designjapon, die met de kin omhoog gilde: ‘Mag ik de mayo?’ Het werd erg snel twaalf uur…

Tegenwoordig ben ik in mijn eentje. Vaak weet ik eigenlijk niet wat ik op 31 december moet doen. Een paar jaar terug heb ik daarom het roer omgegooid: ik blijf gewoon thuis. Ik ga alvast aan een nieuwe roman schrijven. Dat doe ik dit jaar ook. Hup, alles aan de kant, lekker tikken! Tegen de tijd dat de klok twaalf uur slaat ben ik alles vergeten en zit ik diep verzonken in een verhaal. Werk kan ook een toevlucht zijn, dus.

Mijn conclusie is: oudejaarsdag is op honderd manieren in te vullen. Doe vooral wat bij u past dit jaar, wat u zélf leuk vindt. Wilt u graag de keukenkastjes uitsoppen? Ja hoor, dat mag. Ook zonder bijzonder feest wordt het vanzelf 2019. 
En nu komt mijn bijzondere aanbieding: een mooie winterroman – omdat u op 31 december misschien liever met een roman op de bank kruipt! Daar gaat-ie dan: mijn e-book Vriendschap is tot het eind van dit jaar voor slechts € 2,99 verkrijgbaar bij Boekenwereld.com. Download Vriendschap hier.

Ik wens u een gezegende kerst, vol geluk en gezondheid. Maar de manier waarop we onze jaarwisseling vieren, die blijft privé!

Gegevens bijwerken
Je gegevens
Naam: vul uw gegevens aan
E-mail:
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff - Oostenburgervoorstraat 168 - Postbus 289 - 1000 AG Amsterdam
020 - 530 73 40, info@lsamsterdam.nl - KvK 33 24 6680

Bestellingen worden veilig afgehandeld via onze webwinkel Boekenwereld.com
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff is onderdeel van Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep
Prijswijzigingen, tik- en spelfouten voorbehouden.