Maak kans op een exemplaar van het magische Nevermoor | Bekijk de webversie
Luitingh-Sijthoff
woensdag, 25 april 2018
Beste lezer,
De meivakantie staat voor de deur en dat betekent lekker veel tijd om te lezen.  Er zijn weer veel leuke en spannende boeken verschenen. Neem bijvoorbeeld Het Rekenrijk, een spannend avontuur in de wondere wereld van de wiskunde, en Groene voeten, waarin je allerlei handige tips vindt om de planeet groener te maken. Daarnaast is er een nieuw Julius Zebra-boek, met een supergrappige trailer. En het spannende Nevermoor is een boek dat je zeker niet wilt missen!

Verder kun je meedoen aan twee gave acties, en is er een leuk festival in aantocht. Lees dus snel verder, want er staat heel wat moois op je te wachten!
Een avontuurlijk lesje
 
In Het Rekenrijk vind je geen ingewikkelde sommen, maar een avontuur waar je al spelenderwijs veel van opsteekt.

David en Emma moeten nablijven van hun wiskundejuf. IZe zijn bang dat ze straf krijgen omdat ze niet hebben opgelet in de klas. Maar tot hun verrassing stuurt de juf hen door een deur naar Het Rekenrijk. Daar moeten ze Piet helpen gestolen piramidestenen terug te vinden. Ze reizen door het Gravenwoud, de Spelvallei, de Niet-Normaalberg en de Codetempel. Pas als ze alle gebieden hebben doorlopen en de piramidestenen hebben gevonden, kunnen ze weer terug naar hun klaslokaal.

Stefan Buijsman studeerde op zijn achttiende af in Leiden als filosoof. Toen hij twintig was promoveerde hij aan de universiteit van Stockholm op een onderzoek naar hoe mensen wiskundige kennis opdoen.
Govrien Oldenburger is journalist. Ze werkte negen jaar voor de jeugdkranten Kidsweek en 7Days, waarvoor ze vaak ingewikkelde onderwerpen begrijpelijk maakte. 
Het Rekenrijk is prachtig geïllustreert door Vanessa Oostyen.
Het rekenrijk | Stefan Buijsman en Govrien Oldenburger | € 15,99 | Illustraties door Vanessa Oostyen
Bestel
Actie: maak jouw school groen!
 
Hét boek over duurzaamheid ligt nu in de winkel: Groene voeten van Lotte Stegeman. Dit boek, met vrolijke illustraties van Maartje Kuiper, laat kinderen het heft in handen nemen en snel en simpel groenexpert worden.

Lotte Stegeman (1979) is schrijfster en journalist. Na jaren te hebben gewerkt als hoofdredacteur van Kidsweek en 7Days fietste ze dwars door Amerika, van Florida naar Alaska. Tijdens die tocht reed ze langs snoeihard smeltende gletsjers en kneep ze steeds haar neus dicht als ze een stinkende koeienboerderij passeerde.  Sindsdien probeert ze beter voor de aarde te zorgen. Best makkelijk, eigenlijk.

Doe nu zelf mee met de Groene voeten-actie! Maak samen met jouw klas een plan om jullie school groener te maken en wie weet winnen jullie een mooi bedrag om dit te realiseren.
Groene voeten| Lotte Stegeman| € 15,99 | Illustraties en vormgeving door Maartje Kuiper
Doe mee
Lente: tijd voor een festival!
Het festivalseizoen is weer begonnen! Kom ook op Hemelvaartsdag naar het Bier en Appelsap Festival in de Botanische Tuinen in Utrecht. Daar is genoeg te beleven voor jong en oud.

Kom bijvoorbeeld met de allerkleinsten naar de Kolletje-poppenkast. Alle fans van de Kolletje & Dirk-boeken kunnen hier hun hart ophalen. Daarnaast komt de enige echte Silke (de moeder van Herre uit De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre en De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre) langs, en kun je haar alles vragen over de avonturen van haar zoon. En mis ook de leuke Julius Zebra-activiteiten niet (en scoor een Julius Zebra-sleutelhanger). Een appelsapje erbij, en je dag kan niet meer stuk!

Koop nu je kaartje voor dit te gekke feestje, en neem je vader, moeder, oma, opa, oppas (of allemaal) mee!
Meer info
Ken jij deze zebra al?
 
Julius Zebra is een echte held. Dat heeft hij al laten zien in de boeken Julius Zebra - Rollebollen met de Romeinen en Julius Zebra - Bonje met de Britten.

In het derde boek, Julius Zebra – Ellende met de Egyptenaren, reist Julius Zebra met zijn vrienden af naar het Oude Egypte. Daar wordt Julius aangezien voor een Paardengod. Ze belanden in de stad Alexandria, waar ze als koningen worden behandeld. Helaas duurt het niet lang voor Julius en zijn makkers in de problemen raken. Hoe gaat Julius zich hier weer uit redden?

Wil je meer te weten komen over deze maffe zebra? Bekijk dan nu hier de trailer!
Julius Zebra | Ellende met de Egyptenaren | Gary Northfield | € 14,99
Bekijk de trailer
Win een exemplaar van Nevermoor!
 
Nevermoor verovert nu ook Nederland! Een gloednieuwe magische serie voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar in de sfeer van Harry Potter en Neil Gaiman.

Wil jij dit fantastische boek winnen? Doe dan mee aan deze actie.

Heb jij een keer iets magisch meegemaakt? Dacht je ooit een geest te zien, of een bewegende schaduw? Zag je iemand toveren, iets laten verdwijnen of heel iets anders geks doen? Stuur dan vóór 1 mei 2018 een mailtje met jouw verhaal naar prijsvraag@lsamsterdam.nl en wie weet win jij dit betoverende verhaal!

SUCCES! 
Nevermoor 1 | Morrigan Crow en het Wondergenootschap | Jessica Townsend | € 16,99
Doe mee
Romans Nieuws
Thrillers Agenda
Non-fictie Catalogus
Fantasy Verwacht
Kind
Jeugd
YA
Facebook   Youtube
Twitter   Linkedin
 
 

Bestel veilig en betrouwbaar bij onze eigen webshop Boekenwereld.com.

Gratis verzending vanaf € 19,95
Gegevens bijwerken
Je gegevens
Naam: vul uw gegevens aan
E-mail:
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff - Oostenburgervoorstraat 168 - Postbus 289 - 1000 AG Amsterdam
020 - 530 73 40, info@lsamsterdam.nl - KvK 33 24 6680

Bestellingen worden veliig afgehandeld via onze webwinkel Boekenwereld.com
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff is onderdeel van Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep
Prijswijzigingen, tik- en spelfouten voorbehouden.